Jouw verhaal in beeld

verticale lijn ellinor fotografie

‘ Om te ontdekken wie je bent
en wat er belangrijk voor je is’

verticale lijn ellinor fotografie

Jouw persoonlijk verhaal

Ieder mens heeft een persoonlijk verhaal, inclusief de ups en downs die bij het leven horen. Hoe ziet jouw dagelijkse leven eruit, thuis of in de zorginstelling? Op welke manier wil jij dit herinneren? De hectiek, de concentratie, de humor. Hoe vaak sta jij echt stil bij wie je bent, wat je doet, waar je vandaan komt of wat er belangrijk voor je is?

Ik fotografeer deze momenten op een ongedwongen manier

Tijdens het fotograferen, luister en observeer ik veel. Ik zie de schijnbaar achteloze handbeweging waarmee jij door je haar strijkt, je kritische blik naar je veranderde lichaam, de krachtige houding als je over je ouders vertelt of de verzorgende handelingen door je familie.

Ik ben niet op zoek naar het perfecte plaatje, maar naar wie jij echt bent, zodat ik spontane en echte beelden maak die jouw kern raken én die jou een spiegel voorhouden.

Herken je dit?

Je hebt te maken met een beperking of de gevolgen van een ongeluk.


Je het te confronterend vindt om jezelf terug te zien op beeld.


Jezelf en/of je verhaal in beeld wil terugzien.

Hoe zou het voor jou zijn als …

… je het mooi vindt om jezelf terug te zien op foto’s?
… je een stap hebt gemaakt je eigen ontwikkeling en nieuwe inzichten krijgt?
… je ouderlijk huis en je dierbaren die er wonen op de foto staan?

verticale lijn ellinor fotografie

‘ Hoe zou het voor jou zijn als jij een dag echt
gezien wordt en ontspannen in het middelpunt staat?’

verticale lijn ellinor fotografie

Wil jij dit?

Basis

€ 375,-

3 uur fotografie
Minimaal 40 beelden in HR via WeTransfer
Minialbum 20 x 20
Excl. reiskosten a 0,30ct per kilometer
Ja, dat wil ik!

Plus

€ 595,-

5 uur fotografie
Minimaal 75 beelden in HR via WeTransfer
Minialbum 20 x 20
Excl. reiskosten a 0,30ct per kilometer
Ja, dat wil ik!

Wat levert het op?

Ondanks dat het resultaat voor iedereen anders zal zijn, gaat veel verder dan een serie mooie plaatjes. Het is al bijzonder om een dag in het middelpunt te staan. Waar de één gegroeid zal zijn in een stuk zelfacceptatie, bijvoorbeeld bij een lichamelijke ziekte of psychische problematiek, heeft de ander een enorme boost gekregen als het gaat om zelfvertrouwen. Zie het daarom als een waardevolle investering in jezelf en in je eigen ontwikkeling.

Veel gestelde vragen

Mijn ouders zijn al wat op leeftijd, is het ook mogelijk om een ochtend bij mijn ouders te fotograferen terwijl ze hun dagelijkse ding doen?
Jazeker, ik kan meedraaien in het ochtend ritueel en de kleine handelingen vastleggen zoals koffie zetten, het loopje met de rollator naar de post, bezoek of de zorg die langskomt.
Fotografeer je altijd 1 persoon of kun je ook meerdere personen volgen op een dag?
Dat is afhankelijk hoe specifiek de vraag is en hoeveel tijd er is. Wordt er gevraagd om een dag van een zus te fotograferen met autisme of NAH dan zal ik haar volgen. Is de vraag breder dan kan het ook een sfeerimpressie worden van de hele groep.
Wij gaan verhuizen en het lijkt ons mooi om het huis waar we nu nog wonen ook later te kunnen herinneren. Wanneer kom je dan fotograferen?
Zodra je datum van de verhuizing weet is het al mooi om contact te hebben. Het vastleggen van de gewone dagelijkse rituelen, zoals het eten aan tafel. Zodra allerlei dozen in de kamer staan geeft dat een ander beeld. Juist de sfeerimpressie van bijvoorbeeld de hal of tuin geeft de herinneringen. Welke schoenen staan er in de gang. Sportschoenen, paard rijlaarzen, pantoffels? Deze kleine details geven informatie over het huis en de bewoners. Als de verhuisdag zelf een meerwaarde heeft kan dat natuurlijk ook!
Ik werk als hulpverlener, leerkracht of coach en wil jouw fotografie graag als praktisch middel inzetten om de doelen van mijn cliënt of leerling te bereiken. Zijn hier mogelijkheden voor?
Natuurlijk, graag zelfs. Mijn fotografie is een prachtig middel om een bijdrage te leveren aan het behalen van persoonlijke doelstellingen. Bel of mail me over je vraag; ik denk graag mee.

Wat anderen zeggen

‘ Het ging allemaal vanzelf. Het was een fijne happening op de dag zelf en het werd een prachtig cadeau toen we de foto’s zagen. Ik was me er niet van bewust dat ik zo straal. Ik zit soms nog teveel in mijn hoofd en Ellinor laat me zien dat het toch anders is.’
Marjolein

‘ Wat hebben de boeren en hulpboeren genoten van de dag dat Ellinor bij ons was om foto’s te maken, ze vonden het fantastisch!
Zo mooi en waardevol om te zien dat ze in het middelpunt staan en gelijk aan het werk zijn,(H)eerlijke fotos!
Hilly

‘Ellinor loopt rond tussen de cliënten alsof ze er elke dag aanwezig is. Met de bewoners is ze écht in contact, iedereen voelde zich door haar aandacht een ware ster. Ze ziet de waardevolle momenten en de mooie uitdrukkingen meteen. We hebben haar ervaren als een fotograaf met een warm hart voor de mensen.
Janneke’

‘ Ruim tachtig kilo ben ik kwijtgeraakt door een maagverkleining. Ik ben blij dat ik weer gezond ben en de moeder en partner kan zijn, die ik wil zijn. Maar ik vond het ook lastig omdat ik moest wennen aan mijn nieuwe lichaam. Tijdens de shoot leerde ik om weer naar mezelf en mijn lichaam te durven kijken. Ellinor spiegelde mij hoe ik steviger kan staan waardoor ik me sterker voel. Ik pas dit nog steeds toe en dit heeft echt een positief effect op mijn uitstraling. Ik voel mij nu zekerder en zelfbewuster.’
Patricia

‘ De relaties binnen pleegzorg zijn vaak gelaagd en complex, de mooie momenten worden regelmatig vertroebeld. Samen met onze pleegdochter en haar moeder deden wij een fotoshoot. Ellinor is in staat om de liefdevolle en warme momenten vast te leggen en ons allemaal dichterbij elkaar te brengen.
In het begin voelt het een beetje ongemakkelijk, maar door haar toegankelijkheid wordt het al snel ongedwongen. Dit zorgt niet alleen voor professionele foto’s, maar vooral voor krachtige beelden. Ze zoomt in op kleine gebaren of blikken, waardoor onze onderlinge verbondenheid mooi in beeld is gebracht. De pure foto’s maken de onderlagen die normaal niet makkelijk bespreekbaar zijn, heel toegankelijk.’

Leoni

Andere verhalen